Festival van het betere Vlaamse Bier zaterdag 11 mei 2019 lokaal Luitersheide, Lint

Home Routeplanner Bierlijsten Overig aanbod Comments Foto'sContact

Voor één pallet kies je 4 verschillende bieren (15 cl elk) uit volgende lijst van 36.

SAS PilsPils

  • De traditie en vakmanschap waarmee deze pils gebrouwen wordt, zorgen voor een eigen karakter, wat een must is voor een echte pils. De zorgvuldig geselecteerde hop en mout geven dit bier een volle moutsmaak met bijhorend fris aroma en gebalanceerde bitterheid, met de stevige schuimkraag als kers op de taart.
  • Brouwerij Leroy, Boezinge
  • Pils
  • 5%

WitheerWitbier

  • Een lichte, goudheerlijke dorstlesser wiens naam verwijst naar de in het wit gehulde Norbertijnenorde die in 1127 de abdij van Middelburg heeft gesticht. De tarwemout maakt dit witbier zacht en romig terwijl de aromatische tonen van citrusschillen, koriander en wilde bloesem voor de frisheid zorgen. Zoet en zuur gaan hand in hand, licht geprikkeld door een mooi bittertje op de achtergrond.
  • Scheldebrouwerij, Meer
  • Witbier
  • 4,5%

Gouden Carolus BoscoliFruitbier

  • Een rood fruitbier gemaakt op basis van een witbier waar natuurlijk bosvruchtensap aan wordt toegevoegd, wat zorgt voor een zoete fruitigheid in geur en smaak
  • Brouwerij Het Anker, Mechelen
  • Fruitbier
  • 3,5%

Liefmans kriek BrutFruitbier

  • Dit is een blend van Oud-bruin, waar 13 kg krieken per 100 l bier wordt aan toegevoegd en dat dan anderhalf jaar rijpt, met Goudenband van diverse ouderdom en zuurtegraad, Zo krijgt men een evenwichtig, complex bier met diep bruinrode kleur en een zoetzure fruitsmaak met toetsen van hout en amandel en een halfdroge kersenzoete afdronk.
  • Brouwerij Liefmans (Moortgat), Oudenaarde
  • Fruitbier
  • 6%

Chapeau FramboiseFruitbier

  • Donkerrood bier met een licht rozige schuimkraag. Rood fruit en framboos in de geur en smaak met een licht zurige toets.
  • Brouwerij De Troch, Ternat
  • Fruitbier
  • 3,5%

Ter Dolen KriekFruitbier

  • Ongefilterd bier van hoge gisting met toevoeging van vers kriekensap, gemaakt van één soort mout en tarwe en twee soorten hop. Met een finishing touch van kruiden als koriander en sinaasappelschillen. Het is een zoet fruitbier met een citroenzure toets zonder de echte biersmaak te verloochenen.
  • Kasteelbrouwerij De Dool, Houthalen-Helchteren
  • Fruitbier
  • 4,5%

St Feuillien SaisonSaison

  • Als streekbier bij uitstek, kent Saison zijn oorsprong in de boerderijbrouwerijen in het zuiden van België. De Saison van de Brouwerij St-Feuillien is een bier van hoge gisting, met nagisting op fles, en heeft een warme goudblonde kleur. Het bier heeft een aromatisch en genuanceerd karakter en een bittere afdronk. Een echte klassieker.
  • Brasserie St-Feuillien, Le Roeulx
  • Saison
  • 6,5%

Mariage ParfaitGeuze

  • De Mariage Parfait behoort tot de bieren van spontane gisting. Het is een oude geuze bereid uit minstens 3 tot 4 jaar oude Lambiek, gerijpt op eiken vaten; een bier met duidelijke, fijne zurigheid.
  • Brouwerij Boon, Lembeek
  • Geuze
  • 8%

Geuze Boon Black Label #3Geuze

  • Oude Geuze Boon Black Label werd in 2015 gecreëerd om de 40ste verjaardag te vieren van Brouwerij Boon. Deze Oude Geuze wordt gekarakteriseerd door zijn droge afdronk, volmondigheid, gebalanceerde zuren en levendige sprankeling. Gebruik makende van één, twee en drie jaar oude Lambiek van eiken foeders, wordt Black Label gebotteld in flessen van 75cl. In november 2016 werd Black Label Edition N°3 gebotteld. De smaak van deze Black Label is weer een tikkeltje anders. Een zeer karaktervolle volmondige smaak, maar nog steeds typisch extra droog zoals de eerdere edities. Toetsen van citrusvruchten zoals pompelmoes zijn discreter aanwezig dan in de Second Edition, vanille en eik zijn meer prominent.
  • Brouwerij Boon, Lembeek
  • Geuze
  • 7%

Liefmans GoudenbandOud/Vlaams Bruin

  • Het basisbier wordt gemaakt in open kuipen met bier van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Rijp bier wordt versneden met jong bier om de gisting opnieuw op gang te brengen. De resulterende Goudenband is een roodbruin bier met een complex aroma met duidelijke houttoetsen, met een zoetzure smaak met rood fruit, gekarameliseerde mout en opnieuw houttoetsen en een droge licht bittere en alcoholwarme afdronk.
  • Brouwerij Liefmans (Moortgat), Oudenaarde
  • Oud/Vlaams Bruin
  • 8%

De Leite Cuvée Oncle PolOud/Vlaams Bruin

  • Oncle Pol is een zacht-zuur ‘Vlaams rood bruin’. Een blend tussen een bruin bier dat meer dan een jaar kon rijpen op eiken foeders en vaten en een jong blond bier.
  • De Leite, Ruddervoorde
  • Oud/Vlaams Bruin
  • 7%

Tynt MeadowTrappist

  • In het hart van het landelijke Leichester kom je in de buurt van Coalville de historische ‘Mount St Bernard Abbey’ tegen. Een prachtig Engels klooster waar sinds kort een nieuwe Trappist gebrouwen wordt. Tynt Meadow is een Dubbel Trappist met 7,4% alcohol. Aroma’s van donkere chocolade, drop en donker fruit. Heerlijk volmondig, een stevige body en mooi in balans. In de smaak ontdek je ook weer die chocolade , maar ook pepertjes en vijgen. In de afdronk is het bier verrassend sprankelend.
  • Mount St. Bernard Abbey Brewery, Coalville (UK)
  • Trappist
  • 7,4%

Achel Extra BlondAbdijbier

  • De Achel Extra Blond is altijd al het buitenbeentje geweest wegens enkel te verkrijgen in de abdijwinkel van de Achelse Kluis. Meesterbrouwer Marc Knops heeft een 4-tal jaren geleden wat aan het recept gesleuteld en het resultaat is de nieuwe Achel Extra Blond 9,5% dry hopped. Het brouwproces is hetzelfde gebleven (met Saaz en Sterling hop) maar tijdens de lagering wordt er nu een dry hopping gedaan (ook met Saaz en Sterling hopbellen). Het resultaat is een stevig bier prachtig gehopt (niet overdreven) dat een mooie bittere en droge nasmaak lang op je tong laat plakken.
  • De Achelse Kluis, Hamont-Achel
  • Abdijbier
  • 9,5%

Achel Extra BruinAbdijbier

  • Een vol donkerbruin bier met in aroma karamel, rijp fruit, gist en alcohol en in smaak een mooie balans van moutzoet, licht bitter en donker fruit.
  • De Achelse Kluis, Hamont-Achel
  • Abdijbier
  • 9,5%

Sancti Adalberti tripelAbdijbier

  • Deze krachtige tripel kleurt goudblond in het glas. Hij heeft een uitgesproken hoppige bitterheid met bloemige toetsen, een bittere afdronk en een getemperd zoetje. Een karaktervol abdijbier.
  • Brouwerij Egmond, Egmond aan den Hoef (NL)
  • Abdijbier
  • 7,5%

Berne Abt TripelAbdijbier

  • Een uitermate uitnodigend goudgeel zwaar blond bier van hoge gisting met 9% alcohol. Zachtzoet met een pittig bittertje. Een echte krachtige tripel met lichte kruidentonen en gemakkelijk doordrinkbaar waardoor dit abdijbier als ’gevaarlijk lekker’ wordt ervaren. Abt Tripel is bier dat hergist op fles.
  • Berne Abdijbier, Bern (NL)
  • Abdijbier
  • 9%

Black AlbertStout/Porter

  • Dit is niet zozeer een bier, dan wel een totaalervaring. Oorspronkelijk werd dit bier gebrouwen als eerbetoon aan Albert II, de zesde koning der Belgen, voor Ebenezer’s Pub in Lovell, Maine (VS). Met zijn bijnaam ‘de lachende koning’ is het logisch dat het bier dat naar hem werd vernoemd een brede glimlach op het gezicht van de drinker tovert. En dat doet het ook. Deze kolossale Russian Imperial Stout wordt vaak beschouwd als een van onze grootste klassiekers. Ondanks de 13% alcohol is Black Albert gevaarlijk drinkbaar. Met zijn dikke, teerachtige body moet je er voorzichtig van nippen, maar de alcohol is zeer goed verborgen. Het bier is pikzwart met een sterke karamelkleurige kraag, ondanks het alcoholgehalte. Elke slok bombardeert je met geroosterde bitterheid en de unieke zoetheid van Belgische kandijsuiker. Black Albert tatoeëert je langs binnen.
  • Struise Brouwers, Oostvleteren
  • Stout/Porter
  • 13%

Gulden Draak Imperial StoutStout/Porter

  • Donker, robijnrood van kleur met een fijne, romige kraag. Het is een volle stevige stout, zoetig met caramelsmaak, lichte koffietonen en een hintje rood fruit.
  • Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde
  • Stout/Porter
  • 12%

Petrus Nitro Quad Cherry & ChocolatStout/Porter

  • Heerlijk complex in smaak dankzij de geroosterde mout en de krieken, maar vooral aangenaam zacht dankzij de toevoeging van stikstof in de fles. Met toetsen van chocolade, koffie en kersen.
  • Brouwerij De Brabandere, Harelbeke
  • Stout/Porter
  • 9,5%

Decum 10Stout/Porter

  • Decum 10 werd verrijkt met een infusie van speciaal geselecteerde Peated Single Malt whisky. Dit resulteert in een uitzonderlijk bier met subtiele smaken en toetsen van eikenhout, kruiden en chocolade.
  • Decum brouwerij, Tienen
  • Stout/Porter
  • 10,2%

Vageblond PrimeurTripel

  • De Vageblond is goudkleurige tripel met een zoete, florale, moutige geur en met in de smaak fruitigheid, zacht hopbitter en een hintje honing; de afdronk is zacht bitter fruitig uitvloeiend. De versie Vageblond Primeur is verrijkt met een verse Target hopbloem (uit eigen kweek) per flesje, wat zorgt voor een ietsje extra hoparoma, zonder de bitterheid te verhogen.
  • Brouwerij Vagebond, Merksplas
  • Tripel
  • 8%

Louis PPTripel

  • Dit pompoenpittenbier van Nijlenaar en apotheker Louis Smets heeft de ambitie om sociaal ondernemen in de praktijk te brengen. Zorgboerderij Emiliushoeve verpakt dit bier, maar het is ook de bedoeling om de ingrediënten hier te gaan telen. Dit bier wordt momenteel o.a. geschonken in het restaurant van Sergio Herman "The Jane". De winst wordt ook gebruikt voor de werking van de Emiliushoeve te Bevel. Het is een eerder kruidige tripel, met een zoetige smaakaanzet die evolueert naar een lange bitterige afdronk.
  • Brouwerij Vicaris voor Louis PP / Emiliushoeve, Nijlen
  • Tripel
  • 8,5%

Aerts Paradijs GoudTripel

  • Een zacht, smaakvol, vrij fruitig bier, met toetsen van banaan en citrus, en met een heel zachte hopbitterheid in de afdronk, dat gebrouwen werd met 3 types granen (gerst, tarwe en haver, wat zorgt voor een voller karakter en een mooie schuimkraag) en met toegevoegde kruiden zoals koriander en appelsienzoet.
  • 't Aerts Paradijs, Beringen
  • Tripel
  • 8,7%

Troubadour Magma spec. Ed. 2018 OakIPA

  • Elk jaar brengt Brouwerij The Musketeers een éénmalig brouwsel op de markt waarbij één aspect van het brouwrecept van Troubadour Magma wordt gewijzigd. Na het variëren van de basisgrondstoffen mout, hop en gist in voorgaande jaren wordt in de editie van 2018 een nieuw ingrediënt toegevoegd. Houtchips van Amerikaanse eik zorgen tijdens de lagering van Troubadour Magma voor een prachtige smaakevolutie. Troubadour Magma OAK is nog steeds de gekende, typisch Belgische IPA maar met een eigenzinnig karakter. Het effect van de houtchips van Amerikaanse eik wordt onmiddellijk opgemerkt in het aroma, waar bovenop het kenmerkende exotisch fruitig aroma van Troubadour Magma, de geur van ceder, mokka en vanille de kop opsteekt. De smaak is fruitig en kruidig en ondanks het houtachtig karakter heeft Troubadour Magma OAK iets fluweelzacht met een toets van vanille, mokka en karamel. De afdronk is een mix van tannine en hopbitterheid.
  • Brouwerij The Musketeers, Ursel
  • IPA
  • 9%

Duvel Tripel Hop CashmereIPA

  • Voor de kersverse Duvel Tripel Hop selecteerden de brouwers een nieuwe generatie hop. Eentje voor de kenners: ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant. Resultaat is een eenmalig brouwsel van 9,5% alcohol, met fruitige tonen van citrus, perzik, meloen en tropische kokosnoot, maar ook de typische Duvel-karakteristieken blijven bewaard. Biersommeliers bestempelen Cashmere al langer als ‘rising star’. Het is een zeer gegeerde nieuwkomer in de hopwereld. Liefhebbers van speciaalbieren en dan met name van Belgische IPA bieren kunnen beginnen watertanden.
  • Brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk
  • IPA
  • 9,5%

Gouden Carolus AmbrioSpeciale Amber

  • Een origineel recept van een Mechelse Bruynen, aangepast aan de moderne tijden, resulteert in een amberkleurig bier met een zachtmoutig aroma, en in de smaak een mix van hopbitter en kruiden (Curaçao); de afdronk is eerder droog.
  • Brouwerij Het Anker, Mechelen
  • Speciale Amber
  • 8%

FleurSpeciale Blond

  • Blond sterk bier gebrouwen met jasmijnbloemen en citroengras. 60% gerstmout, 30% tarwemout en 10% roggemout. Gehopt met Saaz en Styrian Goldings, al is de bitterheid van de jasmijnbloemen niet te onderschatten
  • Brouwerij Polygoon, Tongeren
  • Speciale Blond
  • 6%

Real LoveSpeciale Blond

  • Sterk blond bier met fruitige en kruidige toetsen in de neus en een pittige bitterheid die ook terugkomt in de afdronk. Speciaal gebrouwen voor de trouw van de oudste broer in deze brouwerij
  • Brouwerij B, Blankenberge
  • Speciale Blond
  • 7,5%

MarmotSpeciale Blond

  • De BergBrouwers, Lint
  • Speciale Blond
  • %

Ter Dolen ArmandSpeciale Blond

  • Een bier van hoge gisting, met dryhopping met de Amerikaanse hop Cascade waardoor het bier bijzonder aangenaam en complex fruitig smaakt met een geweldige hoppige nasmaak.
  • Kasteelbrouwerij De Dool, Houthalen-Helchteren
  • Speciale Blond
  • 7%

Gouden Carolus UL.T.R.A.Speciale Blond

  • Gouden Carolus UL.T.R.A. is een laag-alcoholisch blond bier met een subtiele fruitige en bittere smaak met een licht zuurtje. ULTRA is in dit geval de afkorting voor Ultimate Taste, Reduced Alcohol.
  • Brouwerij Het Anker, Mechelen
  • Speciale Blond
  • 3,7%

BoentjeSpeciale Blond

  • Een blond, licht amberkleurig bier gebrouwen met roggemout en 3 verschillende hopsoorten (mosaic, Chinook en Amarillo). Fruitig aroma van citrus en tropisch fruit met kruidige toetsen. Een licht en fris bier met een uitgesproken bitterheid.
  • Brasserie Witloof, Evere
  • Speciale Blond
  • 5,6%

VagebruinSpeciale Bruin

  • Een redelijk straf bruin bier, gebrouwen met 5 mouten en 2 Belgische hoppen, met een uitnodigende zoetmoutige en karamelneus en een volle smaak met zoet van mout, zacht zoet van karamel, bitterzoet van pure chocolade, zoet van rijp rood uitheems fruit, en een hintje hopbitter, dat ook in de uitvloeiende nasmaak aanwezig is.
  • Brouwerij Vagebond, Merksplas
  • Speciale Bruin
  • 8,7%

Rasp Barista Choc Quad RaspberrySpeciaal

  • Dit is een blend van de originele Barista Chocolate Quad met St Louis Framboise. Het fruitzurige van de frambozen contrasteert met de zwart-bittere chocolade in het bier. Het is met zijn 11% een verradelijk vlot drinkbaar snoepje.
  • Brouwerij Van Honsebrouck, Izegem
  • Speciaal
  • 11%

Turbeau NoirSpeciaal

  • Speciaalbier voor en door Channel Zero, de bekende Belgische heavy metal band! Een mooi bier op basis van bosvruchten. Een zacht donker biertje, met een licht zoute toets.
  • Brouwerij Strubbe, Ichtegem
  • Speciaal
  • 8%

Zwet.beSpeciaal

  • Zwet.be is een ongewoon zwart bier van gemengde gisting, enerzijds cultuurgist uit de Beersel Blond, anderzijds lambiek gist. Uit de lambiek gist werd de Brettanomyces gist geïsoleerd. Deze gist geeft aan dit bier een licht zurige afdronk.
  • Brouwerij 3 Fonteinen, Beersel
  • Speciaal
  • 7%