Festival van het betere Vlaamse Bier zaterdag 11 mei 2019 lokaal Luitersheide, Lint

Home Routeplanner Bierlijsten Overig aanbod Comments Foto'sContact

Vedett Extra Blond (33cl) Pils

  • Vedett wordt in 1945 geboren als ‘Export’. Dat maakt het één van de oudste bieren van de brouwerij naast Duvel zelf. Pas in 1965 wordt Export omgedoopt tot Vedett.
  • Brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk
  • Pils
  • 5,2%

SAS Pils (25cl) Pils

  • De traditie en vakmanschap waarmee deze pils gebrouwen wordt, zorgen voor een eigen karakter, wat een must is voor een echte pils. De zorgvuldig geselecteerde hop en mout geven dit bier een volle moutsmaak met bijhorend fris aroma en gebalanceerde bitterheid, met de stevige schuimkraag als kers op de taart.
  • Brouwerij Leroy, Boezinge
  • Pils
  • 5%

Witheer (25cl) Witbier

  • Een lichte, goudheerlijke dorstlesser wiens naam verwijst naar de in het wit gehulde Norbertijnenorde die in 1127 de abdij van Middelburg heeft gesticht. De tarwemout maakt dit witbier zacht en romig terwijl de aromatische tonen van citrusschillen, koriander en wilde bloesem voor de frisheid zorgen. Zoet en zuur gaan hand in hand, licht geprikkeld door een mooi bittertje op de achtergrond.
  • Scheldebrouwerij, Meer
  • Witbier
  • 5%

Lindemans Pecheresse (25cl) Fruitbier

  • Frisse, fruitige drank op basis van lambiek en zuiver sap, met een ondertoon van het rijke boeket van de lambiek.
  • Brouwerij Lindemans, Vlezenbeek
  • Fruitbier
  • 2,5%

Lindemans Apple (25cl) Fruitbier

  • Een mengeling van geselecteerde appelvariëteiten met authentieke Lambiek levert een verrassend en verfrissend bier op met een ciderachtige smaak.
  • Brouwerij Lindemans, Vlezenbeek
  • Fruitbier
  • 3,5%

Gouden Carolus Boscoli (33cl) Fruitbier

  • Een rood fruitbier gemaakt op basis van een witbier waar natuurlijk bosvruchtensap aan wordt toegevoegd, wat zorgt voor een zoete fruitigheid in geur en smaak.
  • Brouwerij Het Anker, Mechelen
  • Fruitbier
  • 3,5%

Wilderen Kriek (33cl) Fruitbier

  • Fruitbier, gebrouwen met spontaan gegiste lambiek, langzaam gerijpt op grote oude eikenhouten foedervaten, waaraan 25% rijpe krieken werden toegevoegd. Dit geeft het bier een dieprode kleur, een fruitig aroma en een zoete smaak.
  • Brouwerij Wilderen, Wilderen
  • Fruitbier
  • 3,5%

Chapeau Framboise (25cl) Fruitbier

  • Donkerrood bier met een licht rozige schuimkraag. Rood fruit en framboos in de geur en smaak met een licht zurige toets.
  • Brouwerij De Troch, Ternat
  • Fruitbier
  • 3,5%

Bink Bloesem Kriek (33cl) Fruitbier

  • Een rozerood fruitbier, ontstaan uit een mengeling van Bloesem Bink met 100% kriekensap, met duidelijke kriekengeur. De smaak evolueert van een fris sprankelend begin, over een gebalanceerd kers/snoep-zoet naar ook een zoete nasmaak; maar dat alles zonder echt suikerzoet te worden.
  • Brouwerij Kerkom, St. Truiden
  • Fruitbier
  • 4,5%

Liefmans kriek Brut (33cl) Fruitbier

  • Dit is een blend van Oud-bruin waar 13 kg krieken per 100 l bier wordt aan toegevoegd en dat dan anderhalf jaar rijpt, met Goudenband van diverse ouderdom en zuurtegraad, Zo krijgt men een evenwichtig, complex bier met diep bruinrode kleur en een zoetzure fruitsmaak met toetsen van hout en amandel.
  • Brouwerij Liefmans (Moortgat), Oudenaarde
  • Fruitbier
  • 6%

Oude Geuze Lambiek Boon (25cl) Geuze/Lambiek

  • 100% zachte lambiek, die door de spontane gisting en een rijping van 2 jaar op eiken vaten, een zeer speciale champagneachtige smaak krijgt.
  • Brouwerij Boon, Lembeek
  • Geuze/Lambiek
  • 6,5%

Oude Geuze Vandervelden 135 years (37,5cl) Geuze/Lambiek

  • Speciaal voor de 135ste verjaardag van brouwerij Oud Beersel en genaamd naar de oprichter van de brouwerij werd een oude geuze gestoken van een 1-jarige lambiek gerijpt op 30 jaar oude foeders uit Toscane en een 3-jarige lambiek gerijpt op een oude foeder van Oud Beersel. Een helderrode fruit-lambiek met een wijnachtig aroma en een zurige vrij bittere smaak is het resultaat. De afdronk is bitter en fruitig.
  • Brouwerij Oud Beersel, Beersel
  • Geuze/Lambiek
  • 6,5%

De Leite Cuvée Oncle Pol (33cl) Oud Bruin

  • Oncle Pol is een zacht-zuur ‘Vlaams rood bruin’. Een blend tussen een bruin bier dat meer dan een jaar kon rijpen op eiken foeders en vaten en een jong blond bier.
  • De Leite, Ruddervoorde
  • Oud Bruin
  • 7%

Rodenbach Grand Cru (33cl) Oud Bruin

  • Een typisch zoetzuur bier dat door de rijping in eikenhouten vaten zijn speciale fruitigheid en rijke smaak verkrijgt. Het werd uitgeroepen tot beste Ale ter wereld in World Beer Awards 2011.
  • Brouwerij Rodenbach (Palm), Roeselare
  • Oud Bruin
  • 6%

Liefmans Goudenband (33cl) Oud Bruin

  • Het basisbier wordt gemaakt in open kuipen met bier van gemengde gisting, waarna het 4 tot 12 maanden verder mag rijpen in de kelders. Rijp bier wordt versneden met jong bier om de gisting opnieuw op gang te brengen. De resulterende Goudenband is een roodbruin bier met een complex aroma met duidelijke houttoetsen, met een zoetzure smaak met rood fruit, gekarameliseerde mout en opnieuw houttoetsen en een droge licht bittere en alcoholwarme afdronk.
  • Brouwerij Liefmans (Moortgat), Oudenaarde
  • Oud Bruin
  • 8%

Westmalle Extra (33cl) Trappisten

  • Een heel smaakvol en evenwichtig goudgeel bier met hergisting op de fles, met zeer hoppige neus met fruitige toetsen, in de smaak een ronde moutige aanhef en milde zachte hopbitterheid en een lange afdronk met fijne bitterheid. De Extra is hoofdzakelijk bedoeld voor “intern” gebruik: dit bier drinken de monniken en de gasten van de abdij bij het middagmaal.
  • Abdij der Trappisten, Westmalle
  • Trappisten
  • 4,8%

Westmalle Trappist (33cl) Trappisten

  • Donker bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Gebrouwen met enkel natuurlijke ingrediënten: gerstemout, gist, suiker, hop en water. Een goed uitgegist bier met genuanceerde hopsmaak; harmonieus bitter tot lichtzoet met karameltoets, en een lange droge afdronk.
  • Abdij der Trappisten, Westmalle
  • Trappisten
  • 7%

Westmalle Tripel (33cl) Trappisten

  • Helder goudgeel bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. Gebrouwen met enkel natuurlijke ingrediënten: gerstemout, gist, suiker, hop en water. Complex bier, met fruitige volmondige smaak, sterk gehopt en met een lange afdronk.
  • Abdij der Trappisten, Westmalle
  • Trappisten
  • 9,5%

West Vleteren Blond (33cl) Trappisten

  • Een (na koeling) licht troebel goudkleurig bier, met hoppig aroma, met een moutige en fris fruitige smaak met licht kruidige toets en een goede hopbitterheid, en een droge, bittere afdronk.
  • Sint-Sixtusabdij, Westvleteren
  • Trappisten
  • 5,8%

West Vleteren 8 (33cl) Trappisten

  • Een eveneens donker maar minder straf broertje van de intussen meer bekende “Westvleteren 12”, met een volle, zoetachtige fruitige smaak met toetsen van koffie en karamel en een lange afdronk.
  • Sint-Sixtusabdij, Westvleteren
  • Trappisten
  • 8%

West Vleteren 12 (33cl) Trappisten

  • Al verschillende jaren verkozen tot beste bier ter wereld. Verwacht een romig aroma en rijk karamelachtig, chocolade-bitter en moutig smaakpallet.
  • Sint-Sixtusabdij, Westvleteren
  • Trappisten
  • 10,2%

Orval (33cl) Trappisten

  • Met zijn bitter-fruitige smaak is het Orval-bier uitgegroeid tot een sterke referentie in de zeer gewaardeerde wereld van de authentieke trappistenbieren. Orval is een bier van hoge gisting en lange lagering. Op die manier krijgt het zijn complex-fruitige karakter en die subtiele harmonie tussen volrond en bitter. Het bier wordt gebrouwen met bepaalde, sterk aromatische hopvariëteiten, de dry hopping zorgt voor een verscheidenheid aan aroma’s met tegelijk behoud van een zekere bitterheid.
  • Abdij Notre-Dame d'Orval, Florenville
  • Trappisten
  • 6,2%

Rochefort 10 (33cl) Trappisten

  • Momenteel is Rochefort 10 nog steeds het sterkste Belgische Trappistenbier. Gebrouwen met gerstemout, zetmeel van graan, suiker, gist, hop en bronwater. Zeer donkerbruin, met een wolkig beige tot lichtbruinkleurige schuimkraag. In de neus krijgen we gebrande mout, mooi fruitig, een alcoholtoets en zoethout. Zeer zacht van smaak, vol, fruitig, met zoet- en bitterheid en alcohol.
  • Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy, Rochefort
  • Trappisten
  • 11,3%

Zundert 8 (33cl) Trappisten

  • Zundert 8 heefteen veelbelovende geur met een zweem van kruiden en specerijen. In de aanzet is het bier bloemig en iets zoet. Geef het bier wat tijd en het karakter evolueert van licht karamel naar een mooie en droge hopbitterheid. In de lange afdronk vloeien de bitters samen met een aangename kruidigheid op de achtergrond. Zundert 8 is kastanjekleurig en bevat 8% alcohol.
  • Abdij Maria Toevlucht, Zundert (NL)
  • Trappisten
  • 8%

Zundert 10 (33cl) Trappisten

  • Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.
  • Abdij Maria Toevlucht, Zundert (NL)
  • Trappisten
  • 10%

Spencer IPA (33cl) Trappisten

  • Een trappist interpretatie van IPA, gebrouwen met 3 hopsoorten (Duitse Perle, Apollo en Cascade) die zorgen voor aroma’s van citrus, tropisch fruit en dennenbos. Het is een volmondig bier met in de smaak een mooie balans tussen hopbitter en zacht fruitig, uitvloeiend in een zoetig-bittere nasmaak.
  • Spencer Brewery, Spencer MA (USA)
  • Trappisten
  • 7,2%

Averbode (33cl) Abdijbier

  • Een blond bier, gebrouwen met 4 hopsoorten, met in de geur fijne hoparoma’s, groene appels, wat bloemig en een geur van zoetigheid, en in de volmondige smaak een mix van moutzoet met lichte hopbitterheid.
  • Brouwerij Huyghe, Melle
  • Abdijbier
  • 7,5%

Berne Abt Tripel (33cl) Abdijbier

  • Een uitermate uitnodigend goudgeel zwaar blond bier van hoge gisting met 9% alcohol. Zachtzoet met een pittig bittertje. Een echte krachtige tripel met lichte kruidentonen en gemakkelijk doordrinkbaar waardoor dit abdijbier als ’gevaarlijk lekker’ wordt ervaren. Abt Tripel is bier dat hergist op fles.
  • Berne Abdijbier, Bern (NL)
  • Abdijbier
  • 9%

Berne Abt-Generaal Quadrupel (33cl) Abdijbier

  • Het ‘optimum cervisiam’, de Abt-generaal Quadrupel. Speciaalbier van hoge gisting met depot op de fles. Een echte dubbele dubbel, dus Quadrupel. Door de zorgvuldige samenstelling van speciale mouten donker van kleur met een rijk en breed smaakpallet en een zeer verfijnde kruidige afdronk.
  • Berne Abdijbier, Bern (NL)
  • Abdijbier
  • 10%

Sancti Adalberti Tripel (33cl) Abdijbier

  • Deze tripel kleurt goudblond in het glas. Het bier heeft een matige hoppige bitterheid met bloemige toetsen, een licht bittere afdronk en een getemperd zoetje.
  • De Proefbrouwerij voor Brouwerij Egmond, Egmond aan den Hoef (NL)
  • Abdijbier
  • 7,5%

Mont de Cats (33cl) Abdijbier

  • Abdijbier met een fruitig aroma. Fruitig, zacht-bitter van smaak met een beetje karamel en koekjeszoet, een aangename bitterheid en een droge afdronk. Mont des Cats mag zich geen échte trappist noemen, zij dragen het ‘Authentic Trappist Product’-logo niet omdat niet in de eigen abdij gebrouwen wordt, maar bij de collega’s van Chimay.
  • Chimay voor Mont des cats (FR)
  • Abdijbier
  • 7,6%

Tongerlo Prior (33cl) Abdijbier

  • Gemout en zacht fruitig (perzik, abrikoos) van geur, met een duidelijk tripel-karakter in de neus én in de smaak. Volmondig, fruitig (perzik, banaan) en zoetig in de mond, erg toegankelijk, met slechts in de afdronk een kleine bitterheid te bemerken, zéér zacht en weinig wrang uitvloeiend in de late nasmaak. De alcohol is steeds behoorlijk prominent aanwezig.
  • Brouwerij Haacht, Boortmeerbeek
  • Abdijbier
  • 9%

Piraat Tripel Hop (33cl) Gerstewijn

  • Hetzelfde rijke smakenpallet als de “gewone” Piraat, maar een extra toevoeging van de fijne hopsoorten Cascade, Aurora, Saaz en Tetra geven een bitterdere toets. Het resultaat is een fruitig, zoetig tot zoet, hopbitterig, vol bier met matig bittere afdronk.
  • Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde
  • Gerstewijn
  • 10,5%

Gulden Draak Quadrupel (33cl) Gerstewijn

  • Ontstaan naar aanleiding van 25 jaar Gulden Draak (verwijzend naar het vergulde beeld op het Belfort van 9000 Gent). De Quadruple is een bier met het rijke, complexe smakenpallet van de Gulden Draak (maar zonder diens karameltoetsen), dat door toevoeging van veel extra mouten, een gouden kleur, een licht fruitig aroma en een zachte licht-zoete smaak verkrijgt. Ook het gebruik van wijngist in de hergisting draagt bij tot de weergaloze smaak.
  • Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde
  • Gerstewijn
  • 10,5%

Straffe Hendrik Quadrupel (33cl) Gerstewijn

  • Mooi granaat-rood/bruin bier met een dichte, mango-gele kop. Het aroma is zoetig en donker fruitig met anijs, geroosterde kastanjes, rozenwater. De smaak is anijs-koriander-kruidig met zoete moutigheid, amandel, bruine suiker en geroosterde mout in de afwerking.
  • Brouwerij De Halve Maan, Brugge
  • Gerstewijn
  • 11%

Black Albert (33cl) Stout/Porter

  • Ondanks de 13% alcohol is deze Russian Imperial Stout gevaarlijk drinkbaar. Met zijn dikke, teerachtige body moet je er voorzichtig van nippen, maar de alcohol is zeer goed verborgen. Het bier is pikzwart met een sterke karamelkleurige kraag en heeft aroma’s van koffie, zwarte chocolade en donker fruit, die ook in de smaak terugkomen. Elke slok bombardeert je met geroosterde bitterheid en de unieke zoetheid van Belgische kandijsuiker. Een referentie voor stoutliefhebbers en een bier dat enkel beter wordt met de jaren.
  • Struise Brouwers, Oostvleteren
  • Stout/Porter
  • 13%

Gulden Draak Imperial Stout (33cl) Stout/Porter

  • Donker, robijnrood van kleur met een fijne, romige kraag. Het is een volle stevige stout, zoetig met caramelsmaak, lichte koffietonen en een hintje rood fruit.
  • Brouwerij Van Steenberge, Ertvelde
  • Stout/Porter
  • 12%

Petrus Nitro Quad Cherry & Chocolat (33cl) Stout/Porter

  • Heerlijk complex in smaak dankzij de geroosterde mout en de krieken, maar vooral aangenaam zacht dankzij de toevoeging van stikstof in de fles. Met toetsen van chocolade, koffie en kersen.
  • Brouwerij De Brabandere, Harelbeke
  • Stout/Porter
  • 8,5%

Decum 10 (33cl) Stout/Porter

  • Decum 10 werd verrijkt met een infusie van speciaal geselecteerde Peated Single Malt whisky. Dit resulteert in een uitzonderlijk bier met subtiele smaken en toetsen van eikenhout, kruiden en chocolade.
  • Decum brouwerij, Tienen
  • Stout/Porter
  • 10,2%

Louis PP (33cl) Tripel

  • Dit pompoenpittenbier van Nijlenaar en apotheker Louis Smets heeft de ambitie om sociaal ondernemen in de praktijk te brengen. Zorgboerderij Emiliushoeve verpakt dit bier, maar het is ook de bedoeling om de ingrediënten hier te gaan telen. Dit bier wordt momenteel o.a. geschonken in het restaurant van Sergio Herman "The Jane". De winst wordt ook gebruikt voor de werking van de Emiliushoeve te Bevel.
  • Brouwerij Vicaris voor Louis PP / Emiliushoeve, Nijlen
  • Tripel
  • 8,5%

Herkenrode Vesper (33cl) Tripel

  • De naam verwijst naar het avondgebed voor de zon ondergaat. Deze volle tripel wordt gebrouwen met Whitbread Golding hop die het bier een zeer specifieken aroma geeft en een zachte (alcoholzoete) afdronk.
  • Brouwerij Cornelissen, Opitter
  • Tripel
  • 9%

Straffe Hendrik Tripel (33cl) Tripel

  • Goudblond bier met een bittere hopneus. In het aroma vind je perziken, geroosterde mout en kruiden. De zoete smaakaanzet trekt snel door in een hopbitterheid. Een vol en evenwichtig bier.
  • Brouwerij De Halve Maan, Brugge
  • Tripel
  • 9%

Blond Trouble (33cl) Tripel

  • Donkerblond bier met droge, kruidige, zoete smaak. Fruitige toetsen naast sinaasappel. Licht bittere afdronk maar toch een vlot doordrinkbaar bier.
  • Brouwerij Den Toetëlèr, Hoeselt
  • Tripel
  • 9%

Mariënrode Tripel (33cl) Tripel

  • Bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Een fruitig aroma met een florale noot en een vleugje lentebloemhoning. Duidelijk moutig karakter met een matige bitterheid.
  • Halen Breweries, Halen
  • Tripel
  • 9,1%

Meester Tripel (33cl) Tripel

  • Artisanaal Belgische tripel, blond bier van hoge gisting, met nagisting in de fles, niet gepasteuriseerd, ongefilterd. Aroma van tarwe en haver, erg gemout van geur. Volmondig en zeer alcoholisch van smaak, fruitig en (honing)zoet. Ook een vrij wrange (hop)bitterheid, die lang blijft hangen in een half droge nasmaak.
  • Brouwerij De Meester, Harelbeke-Stasegem
  • Tripel
  • 10,5%

Vlierbeek Grand Cru (33cl) Tripel

  • Vlierbeek Grand Cru is het eerste abdijbier van de abdij van Vlierbeek in ruim 200 jaar. Het is een goudblond bier, licht bitterzoet met fruitige toetsen van banaan en mango.
  • Brouwerij Broeder Jacob, Wezemaal
  • Tripel
  • 8,5%

Tripel d'Anvers (33cl) Tripel

  • Goudblond en helder bier met een rijke witte schuimkraag. Lichtzoete smaak met frisse, sprankelende toetsen. Geniet van het kruidige aroma met subtiele hints van sinaasappelschil en koriander en de volmondige afdronk.
  • Brouwerij De Koninck, Antwerpen
  • Tripel
  • 8%

Witkap Pater Tripel (33cl) Tripel

  • Een helder goudgeel bier van hoge gisting, zeer complex van smaak met een fruitige neus en een mooie lange afdronk. Wanneer de gist alle suikers verteerd heeft, zal hij zich vastzetten op de bodem en zal de Witkap·Pater op natuurlijke wijze klaren. Het is dan ook belangrijk de fles niet te schudden en het glas in één zachte beweging vol te schenken zodat het bezinksel op de bodem van de fles blijft kleven.
  • Brouwerij Slaghmuylder, Ninove
  • Tripel
  • 7,5%

Tiporteur Nipple (33cl) Tripel

  • De Nipple wordt gebrouwen met BOM-mout en Belgische hop om haar die elegante en sexy zoetigheid en het natuurlijke aroma te geven waarvoor deze bierstijl zo bekend staat. De Nipple heeft geen nood aan modieuze hopsoorten of speciale kruiden om al je zintuigen te prikkelen.
  • The Brew Society voor BOM Brewery, Bree
  • Tripel
  • 8,5%

Cum Laude (33cl) IPA

  • Speciaal ontwikkeld voor Universiteit Antwerpen als studentenbier met een speciale toets : het aroma is fris hoppig fruitig, de smaak is fris hopbitter met een hintje citrus en wat mout, en de afdronk is medium droog bitter.
  • Brouwerij Anders & Inglorious Brew Stars voor UA
  • IPA
  • 6,2%

L'Arogante (33cl) IPA

  • Arrogant bier dat zichzelf het meest Belgisch en meest hoppig bier noemt, gebrouwen naar een recept uitgewerkt door een Gentse kok en zijn Waalse (La Roche) brouwvriend. Deze amberkleurige IPA heeft een bloemig, fruitig (sinaasappelzeste) aroma met toetsen van mout en ook in de smaak zacht mout en hopbitter met fruitige toetsen, en een uitvloeiende droge bittere afdronk.
  • De Proefbrouwerij, Lochristi
  • IPA
  • 7,2%

Druppel Hop (33cl) IPA

  • Verkozen tot “beste hobbybrouwersbier” in de Brouwlandcompetitie 2015. Dit goudblond bier, gebrouwen met 3 Amerikaanse en 3 Duitse hopsoorten, heeft een fris fruitig hoppige geur en in de smaak een mooie balans tussen zacht, fruitig, wat korianderkruidig en bitter, uitvloeiend in een droog matig bitter (35 IBU) dat blijft hangen.
  • Brouwerij Anders! voor brouwerij Den Druppel, Aarschot
  • IPA
  • 8,5%

Ragnar HOPbrok (33cl) IPA

  • Gebrouwen als "New England style"(ish) session pale ale, vergist met een Kveik gist. Gehopt met Amarillo en Dryhop met Amarillo bellen, Mosaic, Simcoe en Equinox Cryo’s. Dit zorgt voor een uitgesproken fruitig aroma en een volle hopbitterheid.
  • 't Hofbrouwerijke voor 't Duo, Putte
  • IPA
  • 3,2%

Duvel Tripel Hop Citra (33cl) IPA

  • Sinds 2010 werden door Duvel-Moortgat 6 Duvel-varianten uitgebracht waarbij er telkens een verschillende derde hopsoort in dryhopping toegevoegd werd. Uiteindelijk besloot men de meest populaire versie in het vaste assortiment op te nemen en de winnaar uit de hiervoor georganiseerde verkiezing werd de editie 2012 = citra : met duidelijke pompelmoestoets, in geur en smaak : fruitig, stevig hopbitter en alcohol.
  • Brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk
  • IPA
  • 9,5%

Viven Imperial IPA (33cl) IPA

  • Amber oranje bier met een fruitig aroma van pompelmoes, wat perzik en een stevige zweem caramel. Goed gemout, lichtjes gerookte smaak met een medium bitterheid en nabitterheid die goed aanhoudt.
  • Brouwerij van Viven, Sijsele
  • IPA
  • 8%

Thorberg Five Hop (33cl) IPA

  • Een licht oranjekleurig bier, gebrouwen met 5 hopsoorten, wat zorgt voor een floraalhoppige geur en smaak, met citrustonen die wat getemperd worden door de zachte mout. In de afdronk een aangename bitterheid die lang blijft hangen.
  • Brouwerij Anders! voor Thorberg, Bertem
  • IPA
  • 6,5%

Franc Belge (33cl) Speciale Amber

  • Franc Belge is een bier van het type "Spéciale Belge", een amberkleurig bier. Met een alcoholpercentage van 5,2 % is het een goed doordrinkbaar bier. De lichtgekleurde mouten geven het bier een zachte moutsmaak, met een aangename bittere toets op het eind door het gebruik van Fuggles-hop.
  • Brouwerij De Ranke, Dottignies
  • Speciale Amber
  • 5,2%

Brugse Zot blond (33cl) Speciale Blond

  • Blond bier met hergisting op de fles, gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten. Een matig alcoholrijk bier met een bloemige hoppige geur, een evenwichtige smaak met stevige bitterheid en zoet van mout en een korte hopbitterheid in de afdronk.
  • Brouwerij De Halve Maan, Brugge
  • Speciale Blond
  • 6%

Triporteur from Heaven (33cl) Speciale Blond

  • Een hemels hoppig, wazig goudgeel bier gebrouwen met huisgebakken mouten, met een frisse neus van citrus, hop en peper. In de mond een zoetige doorbakken broodsmaak gecombineerd met duidelijke hop-bitterheid en de uitvloeiende nasmaak is fruitig, zoetig, zacht bittere hop.
  • Brouwerij Anders! voor BOM Brewery, Bree
  • Speciale Blond
  • 6,2%

Belgenius Citrus Strong Golden Ale (33cl) Speciale Blond

  • Gebrouwen met drie citrus-hopsoorten (citra, simcoe and centennial). Dryhopping om de citrus en fruitige aroma’s naar boven te halen.
  • Brouwerij Anders! voor Belgenius, Bertem
  • Speciale Blond
  • 7,5%

Gouden Carolus Hopsinjoor (33cl) Speciale Blond

  • De naam is een mix van “Opsinjoor”, een element uit de Mechelse geschiedenis, en “hop” verwijzend naar de 5 gebruikte hopvariëteiten. Dit levert een fris-hoppige geur met hint van karamel, een overheersend maar niet extreem hopbittere smaak en een mooie droge, bittere afdronk.
  • Brouwerij Het Anker, Mechelen
  • Speciale Blond
  • 8%

Delirium Tremens (33cl) Speciale Blond

  • Zwaar blond bier van hoge gisting. De zoete aanzet, die doet denken aan honing en rozijnen, vloeit over in een romig en warm midden; de afdronk is mildbitter. Een aangenaam zoet bier, dat menig bierdrinker zijn alcoholgehalte laat vergeten, met een stevige kater tot gevolg.
  • Brouwerij Huyghe, Melle
  • Speciale Blond
  • 8,5%

Duvel (33cl) Speciale Blond

  • De klassieker – meer moet daar niet over gezegd worden.
  • Brouwerij Duvel Moortgat, Breendonk
  • Speciale Blond
  • 8,5%

Vicaris Tripel Gueuze (33cl) Speciale Blond

  • Vicaris Tripel/Gueuze is een bier van hoge gisting dat ideaal is als dorstlesser voor de lange, warme zomerdagen. Het bier is door het complexe samenspel van Vicaris Tripel en gueuze een uniek type bier. De fruitige en zachte eigenschappen van Vicaris Tripel/Gueuze zijn afkomstig van Vicaris Tripel, de frisse lichtzurigheid krijg het bier mee van de gueuze.
  • Brouwerij Dilewyns, Sint-Gillis-bij-Dendermonde
  • Speciale Blond
  • 7%

Judith (33cl) Speciale Blond

  • Judith is een goudblond bier met hergisting op fles. De zachte aroma's in de neus zijn afkomstig van de lindebloesems. Pils-, rogge- en zuurmout zorgen voor een mild fris karakter op de tong. De hop Aurora versterkt licht de kruidigheid en zorgt voor een fijne bitterheid.
  • De proefbrouwerij voor Brugs Bierinstituut, Brugge
  • Speciale Blond
  • 6,5%

Delirium Nocturnum (33cl) Speciale Bruin

  • Een donker bruinrood bier met aroma’s van karamel, mokka, pure chocolade, maar ook drop en koriander. De smaak start moutzacht, met karamel, donker fruit en alcohol, gevolgd door meer bitterheid van hop en geroosterde mout in de afdronk.
  • Brouwerij Huyghe, Melle
  • Speciale Bruin
  • 8,5%

Ter Dolen Donker (33cl) Speciale Bruin

  • Donker Abdijbier van hoge gisting, gebrouwen met drie soorten mout en twee soorten hop. Het bier, hergist op de fles, bevat een goede fruitigheid met een biscuitachtige smaak en lichte karameltoetsen. Verkozen tot beste Vlaams Erkend Donker Abdijbier en bekroond met de bronzen medaille tijdens de “Brussels Beer Challenge”.
  • Kasteelbrouwerij De Dool, Houthalen-Helchteren
  • Speciale Bruin
  • 7,1%

Nonkel Pater (33cl) Speciale Bruin

  • De rijke smaak van een quadrupel met de zachtheid van een dubbel. Royaal smaakpallet van donkere mouten. Subtiele aroma’s van chocolade, vanille en koffie.
  • Antwerpse Brouw Compagnie, Antwerpen
  • Speciale Bruin
  • 9%

Sportzot (33cl) Laag Alcoholisch

  • Sportzot is het eerste alcoholvrije speciaalbier met smaak in België. Als basis wordt de bekende Brugse Zot blond gebruikt, die gebrouwen is met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten. Door de unieke filtratietechniek, waarbij op een volledig natuurlijke wijze alleen de alcohol uit het bier wordt gefilterd, krijg je een sprankelend alcoholvrij bier met de smaak van een kwalitatief speciaalbier!
  • Brouwerij De Halve Maan, Brugge
  • Laag Alcoholisch
  • 0,4%